Aer conditionat

In perioadele cu temperaturi caniculare aparatele de aer conditionat sunt printre cele mai folosite in apartamente, case si tot felul de cladiri pentru ajustarea temperaturii la un nivel acceptabil pentru confortul utilizatorilor. 

De obicei principalul criteriu pentru achizitionarea unui aparat de aer conditionat il reprezinta pretul cel mai mic insa o alegere corecta presupune luarea in considerare a altor factori care sa satisfaca cerintele dumneavoastra. 

Capacitatea aparatului de aer conditionat este un prim factor de care clientul trebuie sa tina seama. O camera de 30 mp nu poate fi racita la fel de bine ca o camera de 12 mp cu un aparat destinat camerei de 12 mp.

De asemenea consumul de energie, sistemul de filtrare al aparatului sau nivelul de zgomot sunt aspecte de luat in considerare. Un aer conditionat cu un sistem de filtrare performant retine foarte bine praful, alergenii si alte impuritati ce va pot dauna sanatatii. Filtrele trebuie curatate periodic pentru a asigura un aer de buna calitate in incaperea racita de aparat.